SALINA ARTIFICIALA

De curand, dezavantajul distantei de a ajunge la o salina a fost inlaturat prin faptul ca s-a deschis SALINA ARTIFICIALA – spatiu de tratament cu aerosoli salini din cadrul Hotelului CERES.
S-a amenajat o salina artificiala prin tapetarea cu sare a doua incaperi, intr-o forma si un design deosebit, obtinand un aer cu un continut crescut de iod, potasiu, magneziu calciu, brom si sodiu.
Construita pe un singur nivel, cu un design propice destinderii, odihnitor si placut, salina a fost amenajata cu sezlonguri, scaune, mese, chiar si cu un loc amenajat de joaca pentru copii.

Fiind localizata in apropierea orasului Oradea, se poate ajunge foarte usor din orice colt al judetului si chiar din toata tara. Salina artificiala a Hotelului CERES poate fi o alternativa de relaxare placuta, avand posibilitate de cazare si masa pe tot parcursul tratamentului.

Durata sedinta in salina artificiala: 45 de minute si se intra la ora fixa.

Avantajele terapiei in salina artificiala fata de una naturala consta in:

  • este usor de ajuns, fiind amplasata in apropierea Orasului Oradea
  • eficacitate ridicata. 1 ora de tratament in salina artificiala este echivalenta cu 3-4 ore in salinele naturale
  • presiune atmosferica normala (intr-o salina naturala, data fiind adancimea salii de terapie, oxigenul din aer este mai rarefiat)
  • temperatura confortabila, intrucat in salina noastra artificiala temperatura este mentinuta constanta, controlata digital in limitele confortului termic, fiind prevazuta cu sistem de ventilatie si aer conditionat
  • valorile umiditatii relative, care sunt mentinute controlat cu ajutorul unui termopsihrometru, intre limite normale
  • lipsa totala a curentilor de aer in interior
  • cantitatea de aerosoli salini care este mentinuta intre valorile terapeutice normale cu ajutorul unui generator de particule de sare
  • un aspect foarte important si care da salinei artificale din Hotelul CERES un plus de valoare este sistemul de ventilatie al aerului intre ciclurile de tratament; ventilatia este asigurata de un sistem complex si modern de aerare a aerului salin
  • pentru igiena si protejarea incaltamintei, pacientii primesc papuci de unica folosinta

Eficienta tratamentului:

Climatoterapia consta in inhalarea aerului salin din salina artificiala a Hotelului CERES din Baile 1 Mai. Durata optima a tratamentului in salina este de 12 sedinte a cate 1 ora.

Se pot trata: infectii cronice ale aparatului respirator (faringite, traheo-bronsite, pneumonii), amigda- lite, sinuzite, astm bronsic alergic sau infectios, bronsite astmatiforme, diverse forme de alergii, surmenaj, oboseala, nevroza.

Cromoterapia combinata cu salina artificiala – corpul uman absoarbe lumina care este formata din spectrul de culori. Fiecare culoare din spectru are o anumita frecventa, lungime de unda si energie asociata ei. Culorile pe care le absorbim au efect asupra sistemului nervos, sistemului endocrin sau a eliberarii de hormoni, sau a altor substante organice din corpul uman. Acestea pot afecta si mentalul, emotionalul, precum si starea psihica si fizica a omului.

Muzica este folosita ca mijloc de exprimare (in loc de vorbire) si care este indicata de terapeut in functie de problemele fiecarui pacient. Astfel pot fi tratate agresivitatile ascunse, tulburarile mentale sau afective, anumite blocari, dar si cateva boli psiho-somatice, cum ar fi astmul sau probleme de alimentatie.